Program
Struktura
Istorijat
Liberali u Parlamentu
Liberali u Republickoj Upravi
Liberali u Lokalnoj Upravi
Zene Liberali
Mladi Liberali
Mitinzi
Izdavastvo
Foto Arhiva
Postavite Pitanje
Anketa
LSCG za vasu stranicu
Vasa Pisma
LSCG Shop
Linkovi
Arhiva
Liberali u Dijaspori

 


 


   

Arhiva - Lider 1998 -2004
iskljucen povodom Trsteno-Helkom afere - 07.09.2004, Cetinje
tekst 1
, tekst 2, hronologija dogadjaja, dokumentacija afera Trsteno, vanredna konferencija

[Biografija] [Intervjuji] [Arhiva Slika]

Miodrag Živković

je rođen 20. septembra 1957 godine u Kotoru.
Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Podgorici (Titogradu) 1981 godine, a naredne (1982 god.) u Beogradu položio sudsko-pravosudni ispit.

Iste godine (1982 god.) se zapošljava, i radno iskustvo stiče na dužnosti sudije Osnovnog suda u Kotoru, i time započinje svoju bogatu karijeru društvenog radnika, koja ce preko državnog službenika Suda, a potom privatnika (otvaranjem advokature), otići u orbite profesionalnog političara kakvog ga poznajemo danas.


Miodrag Živković
 
Miodrag Živković je na službi Sudije Kotorskog suda punih 8 godina, sve do 1990 godine, kada odlučuje da se posveti advokatskoj djelatnosti i započinje privatnu kancelariju u kojoj aktivno radi do 1998 godine. Nakon majskih izbora 1998 godine staje na čelo crnogorskih Liberala i do danas obavlja najvišu funkciju Liberalnog Saveza Crne Gore ulogom Političkog Lidera.

Od samog osnivanja Liberalnog Saveza Crne Gore, i davne 1990 godine, Miodrag Živković je njegov aktivni učesnik ka demokratiji i takvom pristupu riješavanja novonastalih problema koji su uslijedili raspadom SFRJ.

Članstvo pri Liberalnom Savezu Crne Gore uzima sljedeće 1991 godine, i od tada do danas obavlja najveće funkcije u svim njegovim strukturama.
Karijeru profesionalnog političara zapocinje kao delegat Liberalnog Saveza Crne Gore pri Opstinskom Odboru u Kotoru.
Tri godine kasnije, biva izabran za Predsjednika OO LSCG Kotor (1994 god.), i svojim radom doprinosi da i danas Kotorska organizacija Liberala važi za jednu od najorganizovanijih i najvećih u stranackoj podjeli Crne Gore.

Najupečatljiviji momenat u njegovoj karijeri uslijedice juna 1998 godine, kada poslije majskih izbora, i slabog izbornog rezultata od 6.3 %, dotadašnji Lider Liberalnog Saveza, Slavko Perović, podnosi ostavku na svoju dužnost.
Miodrag Živković prihvata ponudu na funkciju Lidera Liberalnog Saveza Crne Gore.

Na izbornoj konvenciji odrzanoj u Igalu 23. i 24. Januara 1999 godine delegati pozitivno izglašavaju predlog Perovića i Rukovođstva, i Miodrag Živkovic postaje i zvanicno politicki Lider Liberalnog saveza.

Tom prilikom novi Lider Liberalnog Saveza Crne Gore, Miodrag Živković,
u svom govoru kaže:
" Imam čast da vam se danas, kada Liberalni savez puni devet godina svog postojanja, obratim u svojstvu političkog lidera LSCG, u potpunosti svjestan težine i odgovornosti koju ova funkcija nosi sa sobom. Odmah želim da vam kažem da se osjećam spremnim i sposobnim za ovaj, u mom životu svakako najveći, poduhvat koji nije samo izazov, vec i mnogo više od toga.
Stojeći ovdje pred vama, jesam i moram biti uzbuđen, jer ste mi povjerili
najčasniju politicku funkciju koja postoji na političkom prostoru Crne Gore."

Politički lider Liberalnog Saveza svakako je ključna politicka figura u stranci.
Miodrag Živkovic je na svojoj funkciji Lidera u svojstvu vođe politickih aktivnosti stranke, u cilju ostvarenja njenih programa formaliozovanih kroz deklaracije i rezolucije Konferencije, i on koordinira cijelokupnu strukturu Liberalnog Saveza Crne Gore.
Obezbjeđivanja, raspoređivanja i korišćenja kadrovskih i drugih potencijala stranke u cilju ostvarivanja svojih programa, samo su načelni dio dužnosti i obaveza Miodraga Živkovića na svojoj funkciji koja zahtjeva potpuno posvećenog covjeka.

Svoju snagu i balans između ogromnih obaveza i duhovnih potreba jednog zapravo običnog čovjeka, Miodrag Živković kao Kotoranin, nalazi na moru, provodići trenutke u ribarenju ili šetnji obalom sa prijateljima.

Miodrag Živković u svom političkom profilu vazi za političara odmjerene riječi i nastupa, koji filigranski precizno manirima vrsnog advokata prezentira političke stavove Liberalnog saveza i pokusava na svakom mjestu da ih priblizi svim građanima.
Čovjek, čiji sportski duh nekada oživljen u istinitim mečevima vaterpol klubova Kotorskog "Primorca" i Beogradskog "Partizana" prenio je tu sportsku crtu na "teren" Liberalnog Saveza, djelujuci u timskom radu i donosući odluke poslije konsultacija na, shodno potrebi, odgovornim strukturama stranke.

Radom na unapređenju stranke i njene izgradnje u jedan moderan politički mehanizam, koji ce u svakom trenutku biti spreman da preuzme na sebe obavezu transformacije crnogorskog društva, u moderno društvo u kome ce važiti vladavina prava, poštovati se ljudska prava i moralne norme, i sopstvena država, Miodrag Živković, istrajnim radom daje doprinos opštoj demokratizaciji Crne Gore.

Društvo u kome ce svi građani Crne Gore imati jednake sanse na uspjeh bez obzira kojoj političkoj partiji, naciji ili vjeri pripadaju, živjeti u zemlji u kojoj ce se osjećati i biti sigurni i zaštićeni i po standardima na zemlje Evropske Unije u kojima je Liberalna Demokratija ostvarena, ostaje put kojim Miodrag Živković kroz rad u Liberalnom Savezu nastoji da usmjeri Crnu Goru.

Miodrag Živković zivi u rodom Kotoru, ozenjen je suprugom Milicom, rođenom Ranković, i ima kćerku Sanju (1987).
 
vrh


Copyright © Liberalni savez Crne Gore, 2003