Program
Struktura
Istorijat
Liberali u Parlamentu
Liberali u Republickoj Upravi
Liberali u Lokalnoj Upravi
Zene Liberali
Mladi Liberali
Mitinzi
Izdavastvo
Foto Arhiva
Postavite Pitanje
Anketa
LSCG za vasu stranicu
Vasa Pisma
LSCG Shop
Linkovi
Arhiva
Liberali u Dijaspori

 


Uvod
 
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990 


   

Istorijat

Velimir Koko Vujovic

je rodjen 25. februara 1933. godine na Cetinju. Tu je završio polumaturu, a u Beogradu Srednju tehnicku školu. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Sveucilišta u Zagrebu, vratio se na Cetinje i zaposlio u Elektronskoj industriji Obod, gdje je obavljao niz odgovornih funkcija.

Gospodin Velimir Vujovic nije nikada bio clan Saveza komunista i njegov prvi politicki angažman jeste upravo u Liberalnom savezu Crne Gore. Jedan je od osnivaca LSCG i njegov prvi predsjednik. Kratak period bio je poslanik u Skupštini Republike Crne Gore. Sem funkcije predsjednika LSCG, gospodin Koko Vujovic bio je i predsjednik Skupštine LSCG i imao je još niz znacajnih obaveza unutar našeg Saveza.

Na zasijedanju I vanredne konferencije LSCG, decembra 1995. godine, na Cetinju, izabran je za Zaslužnog Predsjednika LSCG, jer je svojim ugledom, svojim ljudskim i radnim kvalitetima, svojim dignitetom gradanina i svojim plemenitim duhom, uzdigao ugled Liberalnog saveza i dao ton njegovom politickom djelovanju.

Gospodin Velimir Vujovic je bio gospodin u punom i pravom znacenju te rijeci.
U svakoj njegovoj recenici, u nacinu njegova obracanja ljudirna, u stilu njegovog politickog angažmana, uvijek se osjecala i prepoznavala ljubav prema covjeku, poštovanje prema njegovoj licnosti i nepomucena nada u vrijednosti Crne Gore i njen opstanak.

Velimir Koko Vujovic je umro na Cetinju 2. septembra 1997. godine.

Jednom ce provedriti više Gore Crne i tamo, na toj svjetlosti, blistace ime ovog velikog covjeka.

 

 


vrh

 

Copyright Liberalni savez Crne Gore, 2003