Program
Struktura
Istorijat
Liberali u Parlamentu
Liberali u Republickoj Upravi
Liberali u Lokalnoj Upravi
Zene Liberali
Mladi Liberali
Mitinzi
Izdavastvo
Foto Arhiva
Postavite Pitanje
Anketa
LSCG za vasu stranicu
Vasa Pisma
LSCG Shop
Linkovi
Arhiva
Liberali u Dijaspori

 


Uvod
 
Konferencija
Mali Kabinet
Veliki Kabinet
Lider
Predsjednik
Riznicar
Portparol
Utemeljivac
Pocasni Predsjednik
 
Opstinski Odbori


 


   

Mali Kabinet

[Vesna Perovic] [Dzemal Perovic] [Aljo Sabovic] [Slavko Perovic]
[Helena Vucetic] [Sasa Markovic]

Mali kabinet predstavlja najuzi liderov savjetnicki i operativni politicki tim.

Sastoji se od clanova poslanickih klubova kao osoba koje na najdirektniji nacin kroz rad u parlamentu, izjavama za javnost, ucescem u javnom zivotu republike, kontaktiranjem sa predstavnicima medjunarodne zajednice i kontaktiranjem sa clanstvom i simpatizerima - sprovode politiku stranke, a kroz intezivne i stalne kontakte sa liderom, ucestvuju u kreiranju i razvijanju strategija i taktickih poteza usmjeren na ostvarivanje i dostizanje politickih ciljeva stranke.

Pored clanova poslanickih klubova, clanovi malog kabineta su predsjednik Konferencije i politicki analiticar koji ne moraju biti iz sastava poslanickih klubova. Veoma vazna funkcija Malog Kabineta je obavljanje koordinacije rada predstavnika Liberalnog saveza u izvrsnoj vlasti.

Mali kabinet je vlada Liberalnog saveza, u stalnom zasijedanju, u stalnom medjusobnom kontaktu, stalnoj aktivnosti i - na stalnom oprezu.

Posle permanentnog nastojanja vlasti da razbije, razjedini i rasturi tijelo Liberalnog saveza i poslije njihovih konstantnih napada na njegov Mali kabinet, može se slobodno reci da je Liberalni savez opstao upravo zahvaljujuci tom tijelu. Pri tom se ne misli na njegov personalni sastav, ma da to ne treba zanemariti, nego prije svega na takav sistem organizovanja: da postoji jedno tijelo koje cini mali broj ljudi i koje ima velika ovlašcenja tako da može u svakoj situaciji da reaguje brzo, skladno i adekvatno.

Pored politickog lidera, Mali kabinet po funkciji cine: predsjednik Stranke, riznicar, predsjednik Poslanickog kluba, predsjednik Konferencije, portparol i analiticar za unutrašnju politiku.
 

 


vrh


Copyright © Liberalni savez Crne Gore, 2003