Program
Struktura
Istorijat
Liberali u Parlamentu
Liberali u Republickoj Upravi
Liberali u Lokalnoj Upravi
Zene Liberali
Mladi Liberali
Mitinzi
Izdavastvo
Foto Arhiva
Postavite Pitanje
Anketa
LSCG za vasu stranicu
Vasa Pisma
LSCG Shop
Linkovi
Arhiva
Liberali u Dijaspori

 


Uvod
 
Podgorica
Cetinje
Niksic
Budva
Kotor
Berane
Bijelo Polje
Bar
Rozaje
Danilovgrad
Ulcinj
Zabljak
Plav
Kolasin
Petnjica
Tivat
Pljevlja
Herceg Novi
Pluzine
Zeta
Mojkovac
 
 
 


 


   

Opstinski Odbori


LSCG je teritorijalno organizovan tako da prati važecu administrativnu podjelu Crne Gore na opštine.

To znaci da u opštinama ima organizovane opštinske odbore ciji predsjednici cine Predsjednicki kolegijum kojim rukovodi Predsjednik Stranke, što je nacin da se raznolikost lokalnih problema objedini u Stranci na republickom nivou i da se omoguci njeno jedinstveno politicko djelovanje.

Predsjednicki kolegijum cine predsjednici opstinskih odbora i najmanje tri clana izvrsnog odbora. Tijelo je koordinacionog karaktera i predstavlja osnovnu polugu u radu Predsjednika stranke sa opstinskim odborima.

Na sjednicama ovog tijela vrse se stalna medjusobna obavjestavanja o stanju u pojedinim opstinama, raspravlja o prednostima akcija odredjenih opstinskih odbora u odnosu na druge, radi se na unapredjenju akcione sposobnosti opstinskih odbora, sagledavaju problemi u njihovom radu i pokusavaju naci rjesenja za njihovo prevazilazenje.
Sjednice ovog tijela ne bi trebalo opterecivati kritikama koje bi dolazile od strane jednog opstinskog odbora u odnosu na drugi, jer o tome brine Predsjednik stranke.

Takodje, na ovom tijelu ne bi trebalo otvarati pitanja stanja i odnosa u konkretnom opstinskom odboru, jer je to takodje posao Predsjednika stranke u radu sa konkretnim odborom. Sa druge strane, predsjednik moze obavijestiti Kolegijum o preduzetim akcijama i donijetim odlukama za sredjivanje stanja u konkretnom opstinskom odboru.
Na sjednicama ovog tijela Predsjednik redovno brifuje clanove kolegijuma o politickim akcijama koje su u toku i sprovode se od strane drzavnih organa stranke, o cemu se, u principu, ne bi trebala otvarati rasprava.

Prevashodni zadatak organizacione strukture je da obezbjedi održanje kompaktnosti Stranke i njene efikasnosti uz ocuvanje mogucnosti za kreativno djelovanje njenih organa na lokalnom nivou.

Organizaciona struktura Stranke djelimicno zavisi od (ne)demokratskih prilika u kojima Stranka djeluje.

 

 


vrh

 

Copyright © Liberalni savez Crne Gore, 2003