Pristupnica

Prestanak clanstva

Prestanak clanstva se vrsi po slobodnoj volji korisnika ali moze biti i stvar iskljucenja iz Liberalnog saveza Crne Gore.
Ono koje je po slobodnoj volji, ne podlijeze raspravi radi demokratskog prava cojeka na licni izbor te se smatra licnim cinom (Statut tacka: 33.2. O ostavci se ne raspravlja jer se smatra ličnim činom). Prestanak clanstva po slobodnoj volji, se vrsi obavjestavanjem rukovodecih struktura Liberalnog saveza Crne Gore i njime prestaju sve obaveze korisnika prema stranci.

Prestanak clanstva pri Liberalnom savezu Crne Gore usljedjenim iskljucenjem, mogu da prouzrokuju dva cina:

1. krsenje Statuta ili programa ili nacela stranke ili protivno djelovanje
2. krsenje legitimnih i punovazecih odluka koje je Liberalni savez Crne Gore donio na svojim strukturama ili protivno djelovanje

Prijedlog za iskljucenje moze podnijeti bilo koji clan Liberalnog Saveza Crne Gore i podlijeze raspravi shodno pravilniku tacaka i odredica Statuta Liberalnog Saveza :

Član 34.
Isključenje

34.1. Član se isključuje kada je njegovo političko djelovanje protivno programu i statutu Stranke i kada se očigledno suprotstavi već donešenim odlukama nadležnih organa Stranke.
34.2. Prijedlog za isključenje može podnijeti član Stranke.
34.3. U prvom stepenu po prijedlogu odlučuje Izvršni odbor.
34.4. Po žalbi u drugom stepenu odlučuje Arbitražna komisija Stranke.
34.5. Kada se radi o isključenju poslanika, predsjednika Konferencije, predsjednika Stranke, člana Malog kabineta, ili predsjednika opštinskog odbora konačnu odluku tajnim glasanjem donosi većinom glasova na zajedničkoj sjednici: Poslanički klub, Predsjednički kolegijum i Mali kabinet. 34.6. Konferencija isključuje Političkog lidera.

Član 35.
Arbitražna komisija

35.1. Arbitražna komisija se sastoji od tri člana Poslaničkog kluba.
35.2. Pravilnik o radu Arbitražne komisije na zajedničkoj sjednici donose Poslanički klub i Mali kabinet u roku od tri mjeseca od dana usvajanja ovog statuta.

         


vrh

 

Copyright © Liberalni savez Crne Gore, 2003