Program
Struktura
Istorijat
Liberali u Parlamentu
Liberali u Republickoj Upravi
Liberali u Lokalnoj Upravi
Zene Liberali
Mladi Liberali
Mitinzi
Izdavastvo
Foto Arhiva
Postavite Pitanje
Anketa
LSCG za vasu stranicu
Vasa Pisma
LSCG Shop
Linkovi
Arhiva
Liberali u Dijaspori

 


 
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990 


   
Mitinzi

Minitinzi su uvijek bili masovno posjeceni, a nekoliko njih ostace upamceno po okupljanju i do 35.000 - 40.000 ljudi.

Na mitinzima liberala prvi put su se pojavila stara crnogorska obiljezja - krstas barjak i dvoglavi bjeli orao, zajedno sa zastavama LSCG. Takodje, na mitinzima se promovisao i pozdrav liberala - uzdignuta desnica sa uzdignutim palcem i kaziprstom, a takodje i zastava stranke sa njenim logom.

Logo stranke simbolizuje prozimanje slova S(avez) C(rne) G(ore) dizajniranih u vidu olimpijskih krugova istaknutih crvenom, plavetnom i bijelom bojom. Ispred se nalazi slovo L sa produzenom osnovom koja se proteze ispod tri prethodna slova, a istaknuto je zelenom bojom kao potvrdom brige LSCG za ekolosko nasljedje Crne Gore.

Mitinzi su, s obzirom na potpunu kontrolu drzavnih medija, bili i ostali jedini nacin komunikacije sa clanstvom i pristalicama.
Preko njih clanstvo je neposredno komuniciralo sa vodjstvom stranke i bilo u stanju da se ocigledno uvjeri u lazi koje je konstruisala vlast posredstvom svojih monopola. U tome su, pored policije, najzapazeniju ulogu imali drzavna TV (gl. i odg. urednik Emilo Labudovic, docnije Asanin i Covic) i dnevni list POBJEDA (gl. i odg. urednik Vidoje Konatar, docnije Ivanovic).

Situacija medijske blokade i manipulisanja do danasnjeg dana nije izmjenjena, a mitinzi Liberalnog saveza ostaju kao borba protiv lazi i svjedocenji istini.

Prenos fotografija u elektronskoj formi je neograniceno dozvoljeno (izuzev drugacije naznaceno).
Preuzimanje fotografija za komercijalne svrhe reprodukcije i prestampavanja u drugacijoj upotrebi od elektronske, podlijeze trazenju dozvole od Liberalnog Saveza Crne Gore. Info na lscg.info@cg.yu
 


vrhCopyright © Liberalni savez Crne Gore, 2003